افراد دچار رفلاکس معده در ماه رمضان چه کنند/پُرخوری را کنار بگذارید


هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درباره افرادی که به رفلاکس معده دچار هستند، گفت: اگر این افراد در غذا خوردن خود نظم داشته باشند و در زمان مصرف غذا ، حجم غذای خود را کنترل کنند در ایام ماه رمضان؛ در زمینه رفلاکس معده خود بهبود خواهند داشت.

فتو لند-مجید حاجی فرجی، عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و دکترای
تغذیه درباره مراقبت‌های تغذیه در ماه رمضان اظهار کرد: ماه رمضان تمرینی
برای خودسازی است. تمرینی است که در شرایط سخت بتوان از فلسفه خودداری از
آشامیدن و خوردن بهره مند شد.

هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی توصیه کرد: یکی دو روز قبل
از شروع ماه رمضان افراد مصرف چای، قهوه و مواد کافئین دار را کمتر کنند
تا دچار سردردهای عادتی نشوند و مصرف آب را در اوقاتی که برایشان میسر است
در دستور کار خود قرار دهند.

وی در سخنانی درباره مصرف آب در فاصله وعده افطار تا زمان خواب،
گفت: افراد باید مصرف آب و چای و آبمیوه‌ها را در فاصله افطار تا زمان خواب
در نظر بگیرند و در وعده سحر مصرف چای و آب میوه‌های مدر که باعث دفع سریع
آب بدن شده و در بدن باقی نمی‌مانند را کنار بگذارند چرا که تشنگی در طی
روز آنها را دچار سردرد، اختلالاتی نظیر تاری دید و خلق و خوی بد می‌کند.

حاجی فرجی افراد را از پرخوری منع کرد و گفت: حجم مصرفی غذاها در
وعده افطار و شام باید حتی‌الامکان کم باشد و از خوردن غذاهای چرب،
شیرین،سرخ کرده ، پرپروتئین و پر گوشت خودداری شود چرا که برخی به علت
پرخوری در دو وعده افطار و شام ترجیح می‌دهند در وعده سحر چیزی مصرف نکنند.

وی وعده سحری را وعده ای مهم خواند و گفت: اشخاص باید حتما وعده
سحری را مصرف کنند و موادی مانند میوه ها و سبزیجات را در این وعده مصرف
کنند.

هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درباره افرادی که به رفلاکس
معده دچار هستند، گفت: اگر این افراد در غذا خوردن خود نظم داشته باشند و
در زمان مصرف غذا ، حجم غذای خود را کنترل کنند در ایام ماه رمضان؛ در
زمینه رفلاکس معده خود بهبود خواهند داشت.